Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
70 min.
Klaar in:
85 min.

Ovenschotels met pasta zijn mijn lievelingsgerecht en ik hoop dat deze jou ook goed smaakt.


Ingrediënten:

 • 500 gr macaroni of penne
 • Zout
 • 1 ui, fijngesneden
 • 2 eetlepels olie
 • 500 gr rundergehakt
 • Witte peper
 • Nootmuskaat
 • 1 theelepel kaneel
 • 250 ml witte wijn
 • 1 blikje gepelde tomaten
 • Peterselie, gehakt

Bereidingswijze:

1De pasta in zout water volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar koken.

2In de tussentijd in een pan olie verhitten en de ui en gehakt hierin goed aanbraden, Met zout, peper, nootmuskaat en kaneel op smaak brengen. Afblussen met witte wijn en de kleingesneden tomatenblokjes met het sap toevoegen. Dan de peterselie erdoor roeren en alles iets laten inkoken.

3Voor de saus de boter in een pan verhitten en de bloem daarin onder voortdurend roeren goudgeel aanbakken.

4Blus af met melk en laat al roerend koken. Laat dit een paar minuten op laag vuur staan, totdat de saus wat indikt, onder voortdurend roeren. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. Laat de saus iets afkoelen. Klop in een kopje de eidooiers met een beetje van de saus los en roer dit dan door de iets afgekoelde saus. Een derde van de kaas door de saus roeren.

5Een ovenschaal invetten en de oven voorverwarmen op 200 graden C/180 graden C (hetelucht).

6De helft van de pasta in de ovenschaal leggen. Een derde van de kaas hierover strooien en met het gehakt bedekken. Leg de resterende pasta hierover, met saus bedekken en het laatste deel kaas erover strooien. 30-45 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

Opbrengst:

4 broodjes