Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
55 min.

Een klassiek gerecht uit het zuiden van India, eenvoudig te bereiden en zacht voor de maag.


Ingrediënten:

  • 100 gr rode linzen
  • 100 gr toor dal
  • 100 gr gele spliterwten
  • 500 ml water
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 4 verse currybladen

Bereidingswijze:

1De rode linzen, toor dal, spliterwten en water in een sauspan aan de kook. Het vuur matig laag zetten, de pan afdekken en in ong. 30 minuten de erwten gaar koken. Eventueel meer water toevoegen zodat ze niet droogkoken.

2Intussen in een grote koekenpan op een middelhoog vuur de plantaardige olie verhitten. Het mosterdzaad erdoor roeren en ong. 2 minuten bakken, tot de zaadjes springen en uiteen spatten. De curryblaadjes erdoor roeren en laten verwelken, vervolgens de wortel toevoegen en 5 minuten bakken. Courgette, erwten, kurkuma, rode chilipeper en zout toevoegen. Regelmatig roerend de groenten in ong. 5 minuten gaar laten worden. De gekookte linzen en kokosnoot erdoor roeren alvorens te serveren.

Opbrengst:

4 broodjes