Voorbereiding:
40 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
50 min.

Deze mooie kleine taartjes, gevuld met geroerbakte garnalen en krokante, kleurrijke groenten, vormen een bijzonder bij- of voorgerecht bij een oosterse maaltijd. De filodeegbakjes kunnen van tevoren worden gemaakt, maar u kunt ze het beste vlak voor serveren vullen, zodat ze krokant blijven.


Ingrediënten:

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl sesamolie van geroosterd sesamzaad
  • 3 vellen filodeeg van 30×50 cm, totaal circa 90 g
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst
  • 3 lente-uitjes, in dunne plakjes
  • 1 el verse gemberwortel, fijngehakt
  • 1 wortel, in zeer dunne juliennereepjes

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Vermeng zonnebloem- en sesamolie. Leg de deegplakjes op elkaar en snijd ze in rechthoeken van 30×40 cm (overtollig deeg wordt niet meer gebruikt.) Snijd in de lengte in drieën en dan overdwars in vieren, zodat vierkantjes van 10 cm ontstaan. In totaal hebt u dan 36 plakjes.

2Leg in elk van de 12 holtes van een grote muffinbakvorm een plakje deeg. Bestrijk dit lichtjes met het oliemengsel. Leg een tweede filoplakje boven op het eerste, zodanig dat de hoeken niet precies op elkaar liggen. Bestrijk dit eveneens licht met olie en herhaal dit met de resterende plakjes. Bak de deegbodems in 5-7 minuten goudbruin en krokant.

3Intussen het resterende oliemengsel in wok of grote koekenpan verhitten. Knoflook, lente-ui en gember toevoegen en 30 seconden op een middelhoog vuur roerbakken. Wortel toevoegen, 2 minuten roerbakken, garnalen toevoegen en nogmaals ong. 2 minuten roerbakken tot de garnalen roze van kleur zijn.

4Peultjes, paksoi en taugé toevoegen. 2-3 minuten op hoog vuur roerbakken tot de groenten beetgaar zijn en het mengsel goed heet is. Sojasaus erdoor roeren.

5Schep het garnalen-groentemengsel in de filobakjes en serveer ze meteen, gegarneerd met wat takjes koriander.

Opbrengst:

4 broodjes