Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
75 min.
Klaar in:
90 min.

Deze authentieke, warme hongaarse stoofpot is perfect voor koude dagen. Serveer met rijst, eiernoedels of dumplings.


Ingrediënten:

  • 2 eetlepels rookspek vet
  • 1 grote ui, gehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 3/4 theelepel zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 3 eetlepels paprikapoeder

Bereidingswijze:

1Verhit het spekvet in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, zout chili- en paprikapoeder toe. Roer om en bak tot de ui glazig is. Voeg de stukken kip toe en schenk er water overheen. Kook in 1 uur gaar op middelhoog vuur, voeg meer water toe indien nodig.

2Roer de tomaten erdoorheen, bewaar het vocht. Meng het vocht in een kom met de bloem en zure room; mix tot het goed gemengd is, voeg dan langzaam het mengsel aan de kip toe, onder voortdurend roeren. Kook tot het mengsel dik is.

Opbrengst:

4 broodjes