Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
40 min.

Dit is een van de goedkoopste, makkelijkste en snelste maaltijden die ik ken. Rijst wordt gelaagd met een mix van spek, spinazie, olijven en paneermeel, vervolgens bedekt met tomaten en kaas en gebakken tot de kaas bubbelt.


Ingrediënten:

  • 550 gr rijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gr spek, in blokjes gesneden
  • 200 gr diepvriesspinazie, ontdooid
  • 70 gr ontpitte en in blokjes gesneden zwarte olijven (optioneel)

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 170°C.

2Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.

3Verhit de olie en bak het spek in een pan (giet overtollig vet af, indien aanwezig). Zet het vuur uit, meng het spek met de spinazie, olijven, paneermeel en klop de eieren erdoor. Meng goed. Rangschik de rijst en het spek mengsel in lagen in een ingevette diepe ovenschaal. Eindig met de tomaten bovenop en bestrooi met geraspte kaas. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas goudbruin is.

4Serveer met een groene salade of gestoomde groenten. Eet smakelijk!

Opbrengst:

4 broodjes