Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
20 min.

Dit is mijn recept voor banketbakkersroom of crème pâtissière. Het is een veelzijdig recept en makkelijk te maken. Ik gebruik het in veel desserts. Ik gebruik het bijvoorbeeld in fruittaarten, maar het is ook perfect voor tompoezen en soesjes.


Ingrediënten:

  • 1 liter melk
  • 1 vanillestokje, gespleten
  • 150 gr basterdsuiker
  • 6 eierdooiers
  • 100 gr witte bloem, gezeefd

Bereidingswijze:

1Verwarm de melk met het vanillestokje in een steelpan op matig vuur.

2Meng de suiker en eierdooiers in een kom tot een bleek en romig geheel. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe en roer alles een garde tot een gladde massa. Voeg de helft van de warme melk toe en meng goed. Giet alles in de pan en breng dit langzaam aan de kook, onder voortdurend roeren. Haal van het vuur wanneer het mengsel indikt.

3Om te voorkomen dat er een vel op de banketbakkersroom komt, leg je een klontje boter op de room en laat je het afkoelen.

Opbrengst:

1 broodjes