Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
70 min.

Met filodeeg maakt u een perfect luchtig en knapperig omhulsel voor een romige vulling met 2 soorten paddenstoelen: kastanjechampignons en shiitakes. Spinazie en gegrilde paprika zorgen voor kleur, smaak en extra vitaminen.


Ingrediënten:

  • 1 grote rode paprika, zaad verwijderd en in reepjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 125 g shiitakes, in plakjes

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Verhit tegelijkertijd een grillpan op hoog vuur. Grill hierin de reepjes paprika ca. 6 min. tot ze aan beide kanten schroeiplekjes vertonen. Neem ze uit de pan, laat ze afkoelen en snijd ze klein.

2Verhit 1 eetl. van de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak hierin de knoflook, paddenstoelen en tijm ca. 8 min. onder regelmatig omscheppen. Voeg de spinazie toe, draai het vuur laag en laat het mengsel onder af en toe roeren afgedekt 3 min. pruttelen tot de spinazie ontdooid is. Voeg de paprika en roomkaas toe en verwarm het mengsel nog 2 min. Voeg zout en peper naar smaak toe en neem de pan van het vuur.

3Spreid een vel filodeeg uit op het werkvlak, met de korte kant naar u toe, en bestrijk het geheel (tot aan de randen) met olie. Leg een vel filodeeg ernaast, waarbij u de randen ca. 2 cm laat overlappen. Bestrijk dit vel eveneens met olie. Leg op dezelfde manier een 3e vel filodeeg er tegenaan, zodat u een rechthoek van ca. 30×50 cm krijgt. Bestrijk het derde vel ook met olie. Dek dit grote deegvel af met 3 nieuwe vellen filodeeg, die u net zo laat overlappen, en bestrijk deze eveneens licht met olie.

4Verdeel de helft van de vulling over de deeglap, bijna tot aan de randen. Dek de vulling af met de resterende 3 vellen filodeeg, die u als hierboven aangegeven laat overlappen. Breng hierop de resterende vulling aan. Klap de zijkanten over de vulling. Rol de deeglap met de vulling op.

5Breng de strudel voorzichtig over op een met bakpapier beklede bakplaat, met de naad naar beneden. Bestrijk hem licht met de resterende olie en bestrooi met het sesamzaad. Bak de rol ca. 25 min. tot hij goudbruin is. Serveer direct.

Opbrengst:

4 broodjes