Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Een verrassing voor mensen die het nog nooit geproefd hebben: soep met pindakaas is erg lekker en vullend. Een echte maaltijdsoep en nog goedkoop ook. Mijn Surinaamse buren in Amsterdam maakten dit vaak, vooral als ze heimwee hadden.


Ingrediënten:

  • 2 liter groentesoep (van een pakje, of versgemaakt met prei, wortel, peper en zout)
  • 200 gr kousenband of sperziebonen, gekookt en in kleine stukjes
  • 200 gr kipfilet, in stukjes
  • 300 gr pindakaas
  • 1 eetlepel ketoembar
  • 1/2 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:

1Breng de groentesoep met de kousenband, kipfilet, ketoembar en nootmuskaat aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen. Roer per eetlepel tegelijk de pindakaas erdoor en breng weer aan de kook. Serveer met warm of geroosterd brood.

Opbrengst:

6 broodjes