Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
75 min.

Dit is een eenvoudige en stevige maaltijd voor een koude dag. Serveer met aardappelpuree.


Ingrediënten:

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 karbonades
  • 1/2 grote krop kool, in vieren
  • 2 uien, snijd ze in 8 partjes
  • 2 zure appels, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
  • 480 ml water

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de karbonades in de hete olie tot ze goed bruin zijn aan beide kanten, ongeveer 10 minuten per kant.

2Voeg de kool, ui, appel, 480 ml water, knoflook, worcestersaus, zout en peper toe aan de pan, breng aan de kook, zet het vuur middellaag en doe een deksel op de pan. Laat sudderen tot de karbonades helemaal zacht zijn, 45 minuten tot 1 uur.

3Verwijder het vlees en groentemengsel uit de pan en laat zoveel mogelijk van de vloeistof in de pan als mogelijk. Klop het water en de bloem samen in een kleine kom. Zet het vuur onder de pan op middelhoog. Giet het bloemmengsel in de overgebleven vloeistof in de pan. Kook, onder voortdurend roeren, totdat de jus dikker is en begint te koken. Zet het vuur laag en laat een extra 5 minuten sudderen. Giet de jus over het vlees en groentemengsel.

Opbrengst:

2 broodjes