Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
60 min.

Deze gebakjes zijn heel erg makkelijk te maken en om je vingers bij af te likken.


Ingrediënten:

  • 200 gr bloem
  • 75 gr poedersuiker
  • 175 gr zachte boter

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (Gas stand 5). Vet een bakblik (23x33cm) in.

2Meng alle ingredienten voor de bodem door elkaar en druk het deeg in het ingevette bakblik.

3Bak dit gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het de bodem een licht gouden kleur heeft. Terwijl de bodem in de oven zit, maak je de vulling klaar door de eieren, basterdsuiker, bloem en citroensap in een kom door elkaar te kloppen totdat het schuimt. Giet dit citroenmengsel over de hete bodem heen.

4Zet het bakblik terug in de oven en bak het gedurende 20-25 minuten, of totdat het licht bruin van kleur is. Neem het bakblik uit de oven en laat het afkoelen. Bestuif de bovenkant met poedersuiker en snij het in vierkantjes.

Opbrengst:

36 broodjes