Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
45 min.

Dit is het lekkerste recept voor kip kerrie dat je zelf kunt maken! En anders dan anders, want je voegt pindakaas en sherry toe!


Ingrediënten:

  • 2 el plantaardige olie
  • 4 kipfilets, in stukjes gesneden
  • 8 el maïzena
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 grote ui, in stukjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • 125 ml (kook) sherry

Bereidingswijze:

1Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Rol de stukjes kip door wat maïzena zodat alle kanten licht bedekt zijn en doe ze samen met de knoflook, ui, zout en peper in de pan. Voeg de sherry en de bouillonblokjes toe en laat de vloeistof een beetje indikken.

2Roer de pindakaas en kerriepoeder erdoor en voeg vervolgens zoveel water doe dat alles net onder water staat. Zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen. Roer als laatste de kokosmelk erdoor en serveer warm.

Opbrengst:

4 broodjes