Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Deze lauwwarme salade met zijn uitgesproken smaken is snel klaar en vormt een maaltijd op zichzelf. Schep de ingrediënten terwijl ze nog warm zijn om met de salade, dan nemen ze de aroma’s van de munt, balsamicoazijn en mosterd goed op.


Ingrediënten:

  • 4 stukken lamsbiefstuk, ca. 125 g per stuk
  • beetje olijfolie
  • 700 g schoongeboende krielaardappeltjes, gehalveerd
  • 350 g sperziebonen, in stukjes van 3-4 cm
  • 5 bosuitjes, gesnipperd
  • 55 g zachte, zongedroogde tomaatjes, kleingesneden

Bereidingswijze:

1Bestrijk de lamsbiefstukken licht met olie en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak ze 5-8 min., afhankelijk van de dikte: zorg dat ze vanbinnen rosé blijven. Keer ze halverwege. Neem de lamsbiefstukken van het vuur, dek ze losjes af met aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten.

2Kook terwijl u het vlees bakt de aardappeltjes in ca. 10-12 min. beetgaar in licht gezouten, kokend water. Voeg 4 min. voor het einde van de kooktijd de sperziebonen toe.

3Giet de aardappelen en sperziebonen af en doe ze in een grote schaal. Voeg de bosuitjes en zongedroogde tomaatjes toe. Snijd de lamsbiefstukken in plakjes en voeg ze toe. Vang de uitgelopen sappen op.

4Doe de munt, olijfolie en azijn in een potje met schroefdeksel en voeg het citroensap, de mosterd en honing toe. Schud alles goed door elkaar. Voeg de vleessappen toe. Schenk de dressing over de salade uit en schep deze losjes om. Strooi er nog wat munt over en serveer hem lauwwarm.

Opbrengst:

4 broodjes