Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
30 min.

Spiesjes met rundvlees, courgette, paprika en ananas. Een geweldige manier om een keer per maand spiesjes te bereiden. Lekker op de barbecue.


Ingrediënten:

  • 1 courgette, in stukken gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes van 2.5 cm gesneden
  • 1 blik (425 g) ananasstukjes, uitgelekt
  • 30 ml olijfolie
  • 120 ml ketchup
  • snufje zout
  • 30 ml steaksaus (of sojasaus)

Bereidingswijze:

1Doe de courgette, paprika en ananas in een mengkom. Besprenkel met olijfolie en meng goed. Verdeel het mengsel over diepvrieszakjes. Meng de ketchup, zout, steaksaus, suiker, azijn, worcestersaus en water samen in dezelfde kom tot een gladde massa. Voeg de vleesblokjes toe en meng tot alles gelijkmatig bedekt is. Verdeel het vlees over de diepvrieszakjes. Maak de zakjes dicht en vries ze in.

2Om te bereiden: haal zo veel zakjes als je nodig hebt uit de vriezer en laat ’s nachts ontdooien in de koelkast, of op zijn minst 8 uur voor je ze gaat bereiden. Week de sateprikkers ten minste 30 minuten in warm water, of doe ze in het water wanneer je begint met het ontdooien van de vlees- en groentepakketjes.

3Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie. Rijg afwisselend de rundvleesblokjes, groenten en ananas op de spiesjes. Gooi de overgebleven marinade weg.

4Bak de spiesjes op de voorverwarmde barbecue, draai af en toe om tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten in totaal voor medium-rare.

Opbrengst:

6 broodjes