Voorbereiding:
15 min.
Klaar in:
15 min.

Dit is mijn oma’s recept voor roomijs. Het is heerlijk, heel eenvoudig en kan in iedere mogelijke smaak veranderd worden. Bovendien heb je geen ijsmachine nodig!


Ingrediënten:

  • 4 eiwitten
  • 160ml zure room
  • 100 gr suiker
  • vanille

Bereidingswijze:

1Sla de eiwitten tot schuimend in een grote glazen of metalen mengkom. Voeg geleidelijk aan suiker en vanille toe, blijf slaan tot het zachte pieken vormt. Vouw voorzichtig de zure room erdoor, tot het goed vermengd is Vouw op dit moment ook eventuele andere smaken erbij.

2Plaats het mengsel in de vriezer en roer het iedere 30 min, tot het bevroren is. Het kan ook zonder roeren, maar dan is het harder ijs in plaats van roomijs. Als je wel een ijsmachine hebt, kun je die gebruiken en de aanwijzingen in de handleiding volgen.

Opbrengst:

4 broodjes