Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
75 min.
Klaar in:
90 min.

Deze stevige honingcake is gevuld met rozijnen en amandelen en krijgt extra smaak door de honing en citroenglazuur. Heerlijk voor Rosj Hasjana.


Ingrediënten:

 • 450 gr witte bloem
 • 1/4 theelepel zout
 • 1 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel baksoda
 • 2 theelepels kaneelpoeder
 • 1 1/2 theelepel pimentpoeder (allspice)
 • 4 eieren
 • 150 gr suiker
 • 4 eetlepels plantaardige olie
 • 475 ml honing
 • 120 ml sterke koffie, afgekoeld
 • 75 gr amandelen
 • 75 gr rozijnen

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3.

2Bloem, zout, bakpoeder, baksoda, kaneel en pimentpoeder in een kom zeven. In een aparte kom de eieren opkloppen en daarin geleidelijk de suiker toevoegen. In ong. 5 minuten tot een dikke, lichtgekleurde massa kloppen. Olie, honing en koffie erdoor kloppen. Bloemmengsel door het eiermengsel kloppen. Amandelen grof hakken en vermengen met rozijnen. Door het beslag roeren.

32 cakevormen van 23×13 cm met olie invetten en met een stuk vetvrij papier beleggen. Het papier met olie invetten. Elke bakvorm tot 2 1/2-3 cm van de bovenrand met beslag vullen. 65-70 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. Niet te gaar laten worden.

410 minuten laten afkoelen alvorens uit de bakvorm te verwijderen.

5Voor het glazuur: 350 ml honing, citroensap, citroenrasp en water aan de kook brengen. Als het glazuur een dikke consistentie heeft van het vuur halen en over de cake druppelen. Garneren met amandelschaafsel.

Opbrengst:

24 broodjes