Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Hertenvlees heeft een milde wildsmaak en bevat bijzonder weinig verzadigde vetten. Als u het vlees combineert met champignons, heeft u er bovendien maar weinig van nodig. De romige saus met vetarme crème fraîche wordt door de tagliatelle geschept en maakt het geheel tot een luxueus gerecht.


Ingrediënten:

  • 350 g groene en witte tagliatelle
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 350 g magere hertenfilet of -biefstuk, in smalle reepjes
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 1 grote teen knoflook, fijngesneden
  • 300 g kastanjechampignons, in dikke plakjes
  • 2 eetl. droge sherry

Bereidingswijze:

1Kook de pasta in een grote pan met lichtgezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2Intussen 1 eetl. van de olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur verhitten en hierin de reepjes vlees hierin ong. 1 minuut roerbakken tot ze goudbruin kleuren. Schep ze op een bord.

3Voeg de resterende eetlepel olie toe en draai het vuur wat lager. Fruit de uienringen onder regelmatig omscheppen ong. 4 minuten op matig vuur. Voeg knoflook en champignons toe en bak ze 3-4 minuten mee. Schenk de sherry erbij en laat alles enkele tellen pruttelen. Schenk de bouillon erbij.

4Doe de maïzena in een kommetje of maatbeker en meng er geleidelijk 2 theel. koud water door. Vermengen met crème fraîche, tijm, nootmuskaat, cayennepeper en paprikapoeder. Voeg dit mengsel toe aan de pan en verwarm de saus al roerend tot deze begint te pruttelen. Roer er de reepjes vlees weer door en laat alles nog enkele tellen opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

5De tagliatelle in een vergiet afgieten en goed laten uitlekken. Voeg de pasta toe aan de stroganoffsaus en schep alles losjes door elkaar. Serveer direct.

Opbrengst:

4 broodjes