Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
120 min.
Klaar in:
140 min.

Het bereiden van hachee kost meer tijd dan moeite; na het snijden van de uien en het aanbraden van het vlees is de klus zo goed als geklaard. U kunt de hachee natuurlijk serveren met aardappels, aardappelpuree of een gestoofde aardappel, maar probeer het ook eens met rijst en bijvoorbeeld haricots verts, of met pasta en een lekkere frisse salade.


Ingrediënten:

  • 400 gr runderlappen (nog niet in stukjes!!)
  • 2 tl zout
  • 80 gr boter
  • 300-500 gr ui, versnipperd
  • 1/2 l water

Bereidingswijze:

1Het vlees zouten. In een braadpan de boter smelten en op een hoog vuur de runderlappen dichtschroeien en aan beide kanten bruin aanbraden. Ui toevoegen, het vuur iets lager zetten en samen met het vlees bruin aanbraden. De runderlappen uit de pan nemen en op een plank in stukjes van ong. 1 cm snijden.

2De stukjes vlees met water, azijn en kruiden weer aan de pan toevoegen. Aan de kook brengen en het vlees in ong. 2 uur zacht en gaar laten sudderen.

3Laurierblad en kruidnagels verwijderen. Een kopje vocht uit de pan scheppen, bloem toevoegen en tot een glad papje roeren. In de pan schenken en erdoor roeren zodat de hachee iets meer gebonden is.

Opbrengst:

6 broodjes