Voorbereiding:
120 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
135 min.

De kip wordt samen met de groenten in een braadslee gebraden en dankzij de smakelijke vlees- en groentesappen ontstaat de jus vanzelf. Gebruik een grote braadslee, zodat u de groenten naast elkaar kunt leggen.


Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 4 tenen knoflook
  • 1 kip van ong. 1 1/4 kg
  • 3 kaneelstokjes
  • 4 takjes rozemarijn

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Snijd elke sinaasappel in acht partjes. Stop deze samen met een ongepeld teentje knoflook in de buikholte van de kip.

2Kaneelstokjes, rozemarijn, laurier en de resterende tenen knoflook in een grote braadslee leggen met de kip erop. Schenk de helft van de bouillon of het water in de braadslee. Braad de kip 1 uur in de oven. Na 30 minuten bedruipen met het vocht in de braadslee.

3Intussen de zoete aardappels schillen en in stukken van 3-4 cm snijden. Elke maïskolf overdwars in vier mootjes snijden. Ui pellen en in vieren snijden. Neem de braadslee uit de oven en voeg groenten en resterende sinaasappelpartjes toe. Door de jus scheppen.

4Schenk de resterende bouillon of het water erbij. Plaats de braadslee nog 50-60 minuten in de oven, tot de kip en groenten gaar zijn. Bedruip de kip halverwege nogmaals met het vocht in de braadslee.

5Neem de kip uit de braadslee en leg hem op een voorverwarmde schaal. Schep de groenten met een schuimspaan rond de kip. Verwijder kaneelstokjes, rozemarijn, laurier en knoflooktenen. Schep het teveel aan vet van de jus af. De jus tot het kookpunt verhitten en bij de kip serveren.

Opbrengst:

4 broodjes