Voorbereiding:
45 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
60 min.

Deze slagroomtaart vergt misschien wat tijd om te maken, maar het resultaat is geweldig. De perfecte verjaardagstaart.


Ingrediënten:

 • 100 gram bloem
 • snufje zout
 • 60 gram ongezouten boter, gekoeld en in blokjes
 • 2 eetlepels margarine, gekoeld
 • 1.5 eetlepels kokoswater, of zoveel als nodig
 • 25 ml rum met kokossmaak
 • 1 blik (510 gram) kokosmelk
 • 200 gram witte suiker, apart te verwerken
 • 100 gram gemalen kokos, geroosterd
 • 1 vanillestokje, gespleten en geschraapt
 • 80 gram maïzena
 • 180 ml volle melk
 • 2 eieren
 • 1 eigeel
 • 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur

Bereidingswijze:

1Om de korst te maken meng je de bloem, zout, koude boter en koude margarine in de kom van een keukenmachine. Puls tot de boter en de margarine zo groot als kleine erwtjes zijn. Doe het mengsel in een kom. Voeg het kokosnootwater en de rum toe, 1 eetlepel per keer, klop met een vork om te mengen. Wanneer het mengsel tot een bal kan worden geperst, wikkel het in plastic folie en zet het in de koelkast gedurende 30 minuten.

2Vet een taartvorm in. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 30 cm. Doe het deeg voorzichtig in de taartvorm. Maak de randen wat dikker tot een korst. Dek losjes af met plastic folie en zet in de koelkast gedurende 30 minuten.

3Verwarm de oven voor op 175 graden C.

4Prik de bodem en zijkanten van het taartdeeg in met een vork. Bekleed het deeg met bakpapier of aluminiumfolie en druk het deeg naar beneden met taartgewichten of gedroogde bonen. Bak tot de randen van de korst goudbruin zijn en de onderkant van de korst net begint te kleuren, 15 tot 20 minuten. Verwijder de korst uit de oven, verwijder voorzichtig de folie en de bonen en zet apart.

5Meng de kokosmelk, 100 gram suiker, 100 gram geroosterde kokos en de zaden en peultjes uit het vanillestokje in een steelpan op middellaag vuur. Roer af en toe om de suiker op te lossen. Breng het mengsel aan de kook en haal van het vuur.

6Klop de resterende 100 gram suiker met de maïzena. Klop de eieren en de eierdooier samen in een grote hittebestendige kom, voeg toe aan het melk- en maïzenamengsel. Giet de warme kokosmelk geleidelijk bij het eimengsel, blijf kloppen. Doe het vlamengsel in een pan.

7Kook het vlamengsel op middelhoog vuur onder voortdurend roeren met een spatel of houten lepel. Breng het mengsel aan de kook en kook al roerend gedurende 2 minuten. Het mengsel zal indikken. Haal de pan van het vuur en verwijder het peultje van het vanillestokje. Voeg de boter toe. Giet de vla in de afgekoelde taartkorst. Koel de taart gedurende 1 uur.

8Plaats een kom en kloppers van een mixer in de vriezer gedurende 15 minuten om te koelen. Klop de slagroom vervolgens op hoge snelheid tot het begint in te dikken, voeg geleidelijk de poedersuiker, vanille en citroensap toe. Blijven kloppen tot het stijf is. Verspreid de crème over de gekoelde taart en bestrooi met de rest van de geroosterde kokos.

Opbrengst:

8 broodjes