Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
20 min.

Roerbakken is een snelle bereidingstechniek, waarbij de ingrediënten worden ‘dichtgeschroeid’, zodat de smaak optimaal behouden blijft. In dit noedelgerecht worden malse kip en roerei op smaak gebracht met Thaise peper, vissaus en veel knoflook.


Ingrediënten:

  • 200-250 g middelfijne rijstnoedels (mihoen)
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 2-4 tenen knoflook, geperst
  • 1 kleine ui, versnipperd
  • 1 rode of groene Thaise peper, zaad verwijderd en fijngesneden
  • 350 g kipfilet, in dunne plakjes
  • 2 eieren, losgeroerd

Bereidingswijze:

1Laat de noedels ong. 10 minuten in een kom heet water wellen (of volgens de gebruiksaanwijzing). Trek de slierten voorzichtig los met een vork of eetstokjes. Afgieten en apart zetten.

2Verhit intussen een wok of diepe koekenpan met de olie tot deze zeer heet is. Voeg knoflook, ui en Thaise peper toe en roerbak ze 1 minuut. Voeg de plakjes kip toe en roerbak ze 2 minuten tot ze licht kleuren.

3Schep de reepjes kip langs de kant van de wok, zodat er in het midden ruimte vrijkomt voor de eieren. Voeg de losgeroerde eieren toe en schep ze rustig om, zodat roerei ontstaat. Voeg de uitgelekte noedels en 3 eetlepels water toe. Taugé, sojasaus, vissaus en limoensap toevoegen. Roerbak de noedels, kip en eieren nog 2 minuten.

4Neem de wok van het vuur. Breng het noedelgerecht op smaak met peper, vissaus en/of sojasaus, en indien gewenst chilivlokken. Schep de noedelschotel op een voorverwarmde schaal en bestrooi hem met bieslook en pinda’s. Garneer hem indien gewenst met halve limoenen en serveer hem direct.

Opbrengst:

4 broodjes