Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
50 min.

Een heerlijk vullende macaroni met kaas die vol van smaak is.


Ingrediënten:

  • 225 gr ongekookte macaroni
  • 50 gr boter
  • 2 1/2 eetlepel bloem
  • 275 gr geraspte belegen (Cheddar) kaas
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

2Smelt 50 gr boter in een pan op middelmatig vuur. Roer er net zoveel bloem doorheen totdat er een roux ontstaat. Voeg de melk langzaam roerend aan de roux toe. Roer de Cheddar en Parmezaanse kaas er doorheen, zet het vuur laag totdat alle kaas gesmolten is en de saus een beetje dik is. Schep de macaroni in een ovenschaal, giet de kaassaus erover en roer alles goed door elkaar.

3Smelt de resterende boter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de broodkruimels toe en bak ze bruin aan. Verspreid ze egaal over de macaroni en bestrooi ze tenslotte met een beetje paprikapoeder.

4Bak 30 minuten op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4). Eet op als het nog warm is!

Opbrengst:

4 broodjes