Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
08 min.
Klaar in:
23 min.

In de herfst zijn wilde en exotische paddenstoelen te kust en te keur verkrijgbaar: ze geven dit snelle paddenstoelengerecht een intense smaak. Serveren met een tomatensalade en een bord pasta met room of gegrild ciabattabrood.


Ingrediënten:

  • 50 g pijnboompitten
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 sjalot, versnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 15 g boter

Bereidingswijze:

1Een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur verhitten en hierin de pijnboompitten onder regelmatig omscheppen 2-3 minuten roosteren tot ze licht kleuren. Op een bord scheppen.

2De olie in de pan schenken en hierin de versnipperde sjalot 2 minuten bakken. Knoflook toevoegen.

3Draai het vuur iets hoger en voeg boter en kastanjechampignons toe. 2 minuten bakken. De wilde paddenstoelen toevoegen en onder af en toe omscheppen 2-3 minuten bakken tot ze gaar zijn en het teveel aan vloeistof verdampt is. Azijn, tijm en wat zout en peper toevoegen. Laat de paddenstoelen nog even goed opwarmen, bestrooi ze met pijnboompitten en serveer ze direct.

Opbrengst:

4 broodjes