Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
06 min.
Klaar in:
126 min.

Dit recept transformeert gewone karbonades tot een onvergetelijk gerecht. Je kunt het allemaal vantevoren bereiden, behalve de laatste 5 minuten op de barbecue.


Ingrediënten:

  • 1,5 liter water
  • 5 eetlepels grof zeezout
  • 2 eetlepels suiker
  • 6 karbonades van 1cm dik
  • 120 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt

Bereidingswijze:

1Meng in een grote kom het water, zeezout en suiker. Voeg de karbonade toe en laat ze maximaal 1 uur weken. Giet af en gooi het zoute water weg. Dep de karbonades droog met keukenpapier.

2Meng in een ondiepe schaal de olijfolie, knoflook en rozemarijn. Lek de karbonades in de schaal en draai om zodat het aan beide kanten bedekt is. Dek af en laat minstens 1 of 2 uur marineren in de koelkast.

3Schenk de balsamicoazijn in een kleine steelpan. Breng aan de kook en laat in ongeveer 10 minuten tot de helft inkoken. Als de azijn afkoelt moet het de consistentie van siroop hebben.

4Smelt de boter met de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien en peer toe en bak kort aan, zonder de partjes uit elkaar te laten vallen. Als de peren en uien iets bruin zijn, zet het vuur laag en laat 7 minuten sudderen, tot ze zacht zijn. Roer de ingekookte azijn en zout erdoor. Het recept kan tot dit punt vantevoren gemaakt worden.

5Verhit de barbecue.

6Verwarm de peren op een koelere plek op de barbecue (in de koekenpan) en leg de karbonades op een heet gedeelte van de barbecue. gril de karbonades ongeveer 3 minuten per kant. leg ze op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. Verwijder folie en serveer de peer-uiensaus erbovenop.

Opbrengst:

6 broodjes