Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
55 min.
Klaar in:
70 min.

Vegetarische gevulde pastaschelpen met tofu, spinazie, geraspte kaas en pastasaus.


Ingrediënten:

  • 350 gr conchiglie grande (grote pastaschelpen om te vullen)
  • 30 gr boter
  • 70 gr in plakjes gesneden champignons
  • 1 halve ui, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 350 gr tofu
  • 55 gr paneermeel

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 175°C.

2Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg, al roerende, de pastaschelpen toe, zodra het water kookt. Breng weer aan de kook. Kook de pasta zonder deksel, onder af en toe roeren, beetgaar, ongeveer 13 minuten. Giet af, en laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen. Zet apart.

3Voor de vulling: Smelt de boter in een koekenpan en bak en roer de champignons, ui en knoflook tot de ui doorzichtig is, ongeveer 7 minuten. Pak een kom en voeg tofu toe. Pureer de tofu ruwweg met een vork en meng er de champignons, paneermeel, spinazie, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden doorheen. Goed roeren. Als het mengsel droog lijkt, roer er dan een ei doorheen.

4Giet genoeg pastasaus in een ovenschaal van 22×23 cm om de bodem te bedekken. Vul elke pastaschelp met ongeveer anderhalve eetlepel van de vulling en leg ze netjes in rijtjes in de schaal. Lepel de rest van de saus over de pastaschelpen. Als er vulling over is, strooi dat dan over de saus. Bedek de ovenschaal als laatste met de mozzarella kaas en dek de schaal af met aluminiumfolie.

5Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven tot de vulling goed warm is geworden en de kaas gesmolten is, ongeveer 30 minuten.

Opbrengst:

6 broodjes