Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

De authentieke zoetzure Thaise soep. De koriander is van essentieel belang voor de smaak. Gebruik bij voorkeur Thaise basilicum als u die kunt vinden. Tom Yum pasta is erg heet, proef de soep dus eerst alvorens de chili toe te voegen. De pasta is te koop in de betere supermarkt of toko.


Ingrediënten:

  • 680 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel Tom Yum pasta
  • 1/2 teentje knoflook, zeer fijngesneden
  • 3 stengels citroengras, gesneden
  • 2 limoenblaadjes (in pot verkrijgbaar)
  • 2 kipfilets, in dunne reepjes

Bereidingswijze:

1In een grote sauspan de kippenbouillon aan de kook brengen. Tom Yum pasta en knoflook erdoor roeren en 2 minuten koken. Citroengras en limoenblad toevoegen. Kip toevoegen en de kip in ong. 5 minuten gaar koken.

2Champignons toevoegen. Vissaus, limoensap en groene chilipepers erdoor roeren. Laten doorkoken tot de smaken goed vermengd zijn. Van het vuur halen en koriander en basilicum erover strooien alvorens te serveren.

Opbrengst:

6 broodjes