Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
75 min.

Deze goudgele, fluweelzachte soep is ideaal als lichte lunch op een kille dag. De appel geeft de soep een friszure smaak en de chilipeper zorgt voor wat pit.


Ingrediënten:

  • 85 g peperoniworst, kleingesneden
  • 1 grote ui, kleingesneden
  • 1 (fles)pompoen, geschild, pitten en vezels verwijderd en in grote stukken
  • 1 friszure appel, geschild, klokhuis verwijderd en in kleine stukjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 takje verse tijm, of ½ theel. gedroogde
  • ½ theel. gedroogde chilivlokken
  • 6 dl kippenbouillon

Bereidingswijze:

1In een grote pan met zware bodem de stukjes peperoni 3-4 minuten op matig vuur bakken tot ze lichtbruin kleuren en het vet smelt. Uit de pan scheppenen laten uitlekken op keukenpapier. Ter garnering apart houden.

2Fruit de uisnippers onder af en toe omscheppen 4-5 minuten in het vet van de peperoni. Pompoen, appel, knoflook, tijm, chilivlokken en driekwart van de bouillon toevoegen en alles afgedekt 45 minuten op een zeer laag pitje laten sudderen tot de pompoen gaar is. Daarbij af en toe omscheppen.

3Verwijder het takje tijm. Doe de inhoud van de pan over in een keukenmachine of blender en pureer alles glad (eventueel in gedeelten). De puree terugschenken in de pan en de resterende bouillon toevoegen. Warm de soep goed op en breng hem op smaak met zout en peper.

4Serveer de soep warm en strooi de gebakken peperoni en de croutons erover.

Opbrengst:

4 broodjes