Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
110 min.

Een hemels, romig vegetarisch gerecht. Zelf ravioli maken is niet moeilijk, het neemt alleen wat tijd in beslag, maar het is zeker de moeite waard. Het ravioli deeg moet een uur staan voordat je de ravioli maakt, dus gun jezelf wat tijd voor de beste resultaten.


Ingrediënten:

 • 300 gr witte bloem
 • 3 eieren
 • zout
 • 250 gr champignons, in kleine stukjes gesneden
 • 250 gr oesterzwammen, in kleine stukjes gesneden
 • 2 sjalotjes, fijngesneden
 • 1 eetlepel geklaarde boter
 • 1/2 bosje peterselie, fijngehakt
 • 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
 • 1 theelepel witte bloem
 • 1 eetlepel slagroom
 • 2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
 • zout en versgemalen peper naar smaak
 • bloem voor op het werkoppervlak
 • 1 eiwit om mee te bestrijken

Bereidingswijze:

1Voor de ravioli: Zeef de bloem op een bord, maak een kuiltje in het midden en giet de losgeklopte eieren en het zout hierin. Meng alles van buiten naar binnen toe en kneed tot een soepel deeg, ofwel met je handen of een elektrische mixer. Dek af en laat gedurende een uur staan.

2Verhit de geklaarde boter in een pan en fruit de champignons en sjalotten totdat alle vrijgekomen vocht verdampt is. Voeg nu de oregano en peterselie toe en verwarm korte tijd. Volgende strooi je de bloem erover. Voeg de room toe en breng alles aan de kook. Tenslotte, roer je er de Parmezaanse kaas door en breng je het geheel op smaak met zout en peper.

3Kneed het pastadeeg opnieuw en rol het zeer dun uit, ofwel met een pastamachine of een deegroller. Bestrooi een werkoppervlak lichtjes met wat bloem en leg het deeg hierop, snijd het vervolgens in vierkantjes van 4 cm. Leg wat champignonvulling op de helft van de deegvierkantjes. Bestrijk de resterende vierkantjes met eiwit en plaats met deze zijde naar beneden over de vulling. Knijp langs alle kanten dicht, zodat er geen lucht in de ravioli zit.

4Breng een grote pan water aan de kook en voeg voorzichtig de ravioli toe. Kook in ongeveer 5 minuten beetgaar op een matig vuur – het water mag niet heel heftig koken.

5Voor de roomsaus: kook de room, slagroom en wijn. Breng op smaak met zout en peper. Bak de salieblaadjes krokant in hete olie. Leg de uitgelekte ravioli op een warm bord, giet de roomsaus erover en bestrooi met de salieblaadjes en Parmezaanse kaas.

Opbrengst:

3 broodjes