Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
70 min.
Klaar in:
80 min.

Dit is geen gewone chili con carne. Zwarte bonen en kalkoengehakt geven aan deze klassieker een verrassende twist. Een stevige soep, gezond en eenvoudig te bereiden, voor een groep of om in te vriezen. Afmaken met een handje geraspte cheddar.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 ui, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 500 gr kalkoengehakt
  • 3 blikjes (400 gr) zwarte bonen, niet uitgelekt

Bereidingswijze:

1In een grote zware pan op een middelhoog vuur ui en knoflook sauteren tot de ui doorzichtig is. Kalkoen toevoegen en onder voortdurend roeren het vlees bruin bakken. De resterende ingrediënten toevoegen. Vuur laag zetten, pan afdekken en minstens 60 minuten al sudderend de aroma’s laten vermengen.

Opbrengst:

6 broodjes