Voorbereiding:
45 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
60 min.

Deze heerlijke ravioli wordt gemaakt met een vulling van zeebaars en dan geserveerd met een eenvoudige romige whiskysaus. Een perfect gerecht voor liefhebbers van vis en pasta.


Ingrediënten:

  • 400 gr bloem
  • 4 eieren
  • zout en peper naar smaak
  • 500 gr zeebaars
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 hele teen knoflook, gepeld en geplet

Bereidingswijze:

1Zeef de bloem over een schoon werkoppervlak en breek de 4 eieren in het midden van de bloem. Kneed het mengsel met je vingertoppen. Voeg een snufje zout toe en maak er met je handen een elastisch deeg van.

2Maak de zeebaars schoon, snijd in kleine stukjes en doe ze in een steelpan met olie en de knoflookteen. Laat de knoflook de olie een paar minuten op smaak brengen en verwijder hem dan. Breng de vis op smaak met zout en peper en giet de cognac erbij, laat verdampen. Zet het vuur uit, doe het mengsel in een keukenmachine samen met de dragon en meng. Giet het in een kom en meng het geklopte ei erdoor.

3Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bedekt oppervlak tot een dikte van 2 tot 3 mm. Snijd het deeg met een ravioli-mes of scherp mes in vierkanten van 10 cm. Leg een lepel vismengsel in het midden van elk vierkant. Klap de ravioli dicht in de vorm van een driehoek en duw de randen aan.

4Voor de saus smelt je de boter in een steelpan samen met de slagroom. Giet er dan de whisky bij. Laat sudderen tot de ravioli klaar is.

5Kook de ravioli in lichtgezouten water tot ze drijven. Haal ze er met een schuimspaan uit en leg ze op borden, giet er de saus over en serveer direct.

Opbrengst:

4 broodjes