Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
40 min.

Een luchtige kaassoufflé wordt in Provençaalse stijl gecombineerd met een stoofschotel van Mediterrane groenten. Serveer dit gerecht als zomerse lunch met knapperig brood en een groene salade.


Ingrediënten:

  • 2 eetl. paneermeel
  • 25 g boter
  • 2 eetl. bloem
  • 2 1/2 dl warme halfvolle melk
  • versgeraspte nootmuskaat naar smaak

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6 en een bakplaat in de oven schuiven.

2Een souffléschaal van 1 1/4 liter licht met olie invetten en bestrooien met paneermeel: houd hem hierbij schuin en tik tegen de rand, zodat de hele binnenzijde met paneermeel bedekt is.

3In een pan op middelhoog vuur de boter smelten. Bloem toevoegen en al roerend 1 minuut verhitten. Geleidelijk de melk erdoor kloppen. Aan de kook brengen en al roerend goed laten indikken. Onder af en toe roeren 2 minuten laten doorkoken. Op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper.

4De pan van het vuur nemen en de saus enigszins laten afkoelen. De eierdooiers er 1 voor 1 doorheen kloppen. Gietenkaas, 1/2 Parmezaanse kaas en mosterd erdoor roeren. Nogmaals verwarmen tot de kaas gesmolten is en een gladde saus ontstaat. Laten afkoelen. Intussen in een andere pan (of in de magnetron) de ratatouille opwarmen.

5Het eiwit in een grote, schone kom tot stijve pieken kloppen. 1/3 van het eiwit door het kaasmengsel scheppen zodat dit wat luchtiger wordt. De rest van het eiwit met een metalen spatel door de saus scheppen.

6De warme ratatouille in de souffléschaal scheppen. Het kaasmengsel erover verdelen. Bestrooien met resterende Parmezaanse kaas. Schuif de souffléschaal op de voorverwarmde bakplaat en bak de soufflé 20-25 minuten tot deze goudbruin en gerezen is. Laat de oven hierbij gesloten, anders zakt de soufflé in! Direct serveren.

Opbrengst:

4 broodjes