Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
265 min.

Een perfect zondags dessert. Met sherry doordrenkte frambozen worden gelaagd met met sherry doordrenkte lange vingers en een prachtige vanille banketbakkersroom. De bovenkant wordt gegarneerd met makronen voor de finishing touch. Elke tijd van het jaar te maken, want je kan voor deze trifle ook bevroren frambozen gebruiken.


Ingrediënten:

  • 250 gr verse of bevroren frambozen
  • 50 gr poedersuiker
  • 2 eetlepels sherry
  • 12 lange vingers
  • 250 ml melk
  • zaden van 1 vanille boon

Bereidingswijze:

1Meng de frambozen met de poedersuiker en de helft van de sherry.

2Leg de lange vingers op de bodem van een glazen serveerschaal met een platte bodem. Giet de resterende sherry erover.

3Los de gelatine in koud water volgens de aanwijzingen op de verpakking op.

4Breng de melk aan de kook met de vanille. Klop de eierdooiers met de basterdsuiker. Neem van het vuur en klop er de losgeklopte eierdooiers door. Zet de pan terug op het vuur en laat onder voortdurend kloppen het mengsel indikken tot een romige vla. Haal de pan van het vuur.

5Knijp de gelatine en roer door de hete vla.

6Klop de room in een gekoelde kom totdat er zachte pieken ontstaan. Roer door de vla en verspreid gelijkmatig uit over de frambozen. Zet enkele uren in de koelkast tot de vla stijf is. Garneer met de makronen.

Opbrengst:

4 broodjes