Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Een kruimelbodem van digestive koekjes is de norm bij het maken van cheesecake, maar deze mini kaastaarten zijn gemaakt met iets anders. Experimenteer met uw favoriete koekjes, of hou het bij digestive koekjes als je dat wilt! Voor een mooie presentatie, kun je elke cheesecake vlak voor het opdienen bedekken met een rozet van roomkaas of slagroom. En als je niet dol bent op kersen, kun je ook een andere vruchtenvulling of compote gebruiken.


Ingrediënten:

  • 12 gember-, vanille zand- of amarettikoekjes
  • 450 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 2 el citroensap
  • 125g basterdsuiker
  • 600g kersenvulling

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.

2Bekleed een muffin bakvorm met 12 papieren vormpjes. Leg in elk vormpje een koekje.

3Klop de roomkaas in een middelgrote kom luchtig. Voeg de eieren, het citroensap en suiker toe. Klop tot een glad en goed gecombineerd mengsel.

4Vul elk vormpje voor 2/3 met het roomkaasmengsel.

5Bak 15 à 17 minuten in de voorverwarmde oven. Laat op een rooster afkoelen. Verdeel wat fruitvulling over de bovenkant. Spuit net voor het opdienen slagroom of roomkaas in een rozet op de bovenkant van elke cheesecake, indien gewenst.

Opbrengst:

12 broodjes