Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
50 min.
Klaar in:
70 min.

Gemalen hazelnoten en chocolade vormen de perfecte combinatie voor deze heerlijke en eenvoudige taart. Je kan andere gemalen noten gebruiken in plaats van de hazelnoten, en je kunt ook ontpitte kersen toevoegen. Dat zou ook een smakelijke toevoeging zijn. Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 200 gr boter
  • 180 gr suiker
  • 4 eieren
  • 1 snufje zout
  • 150 gr bloem

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4 en vet een vierkante taartvorm van 23 cm in.

2Klop de boter tot een romige massa. Klop de basterdsuiker erdoor, voeg dan de eieren één voor één toe en klop tussen elke toevoeging. Meng het zout erdoor.

3Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg toe. Meng tot een glad beslag. Voeg de gemalen hazelnoten, geraspte chocolade en kaneel toe en schep voorzichtig samen tot net gecombineerd. Het mengsel hoort vrij dik te zijn. Schep het taartbeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

4Bak de taart gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een in het midden van de taart gestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat iets afkoelen in het blik en keer dan om op een bord. Bestuif de bovenkant van de taart met poedersuiker.

Opbrengst:

1 broodjes