Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
50 min.

Serveer de bavarois in wijn- of martiniglazen voor een mooie presentatie. Begin op tijd met het maken van de bavarois aangezien het een tijdje in de koelkast moet staan om steviger te worden.


Ingrediënten:

  • 1 zakje (7 gram) gelatine (zonder smaak)
  • 60 ml koud water
  • 480 ml melk
  • 2 eieren, gescheiden
  • 50 gram witte suiker

Bereidingswijze:

1Strooi de gelatine over het koude water en laat zacht worden gedurende 10 minuten. Breng de melk in een pan op middelhoog vuur tot het kookpunt.

2Klop de eierdooiers met de suiker en het zout. Giet de hete melk bij de eierdooiers, blijf kloppen.

3Voeg de zachte gelatine toe aan de hete vla en roer tot het volledig is opgelost. Voeg het vanille-extract toe. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

4Verwarm de oven voor op 175 graden C. Rooster de kokos op een bakplaat tot deze goudbruin is, ongeveer 4 minuten terwijl je een of twee keer roert. Leg de kokos op een bord om af te laten koelen, bewaar ongeveer 1 eetlepel geroosterde kokos voor de garnering.

5Klop de eiwitten tot er stijve pieken ontstaan en meng ze voorzichtig door het afgekoelde vlamengsel.

6Klop de slagroom tot er stijve pieken ontstaan. Meng de slagroom door het vlamengsel samen met de geroosterde kokos. Giet de bavarois in glazen en zet ten minste drie uur in de koelkast voor het opdienen. Garneer met de bewaarde geroosterde kokos.

Opbrengst:

6 broodjes