Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
40 min.

Deze walnoten zijn iets speciaals met kerst, en vrij makkelijk te maken. Perfect als een feesthapje of om weg te geven, of om je kerstcake mee te garneren.


Ingrediënten:

  • 500g halve walnoten
  • 400g basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 6 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Spreid de noten uit in een enkele laag over de bakplaat. Rooster ze 8 tot 10 minuten, tot de noten bruin beginnen te worden en de geur van geroosterde noten de keuken vult.

2Meng de suiker, kaneel, zout en melk in een middelgrote steelpan. Kook 8 minuten op middelhoog vuur, tot het mengsel een temperatuur van 113 graden C bereikt. Haal van het vuur en roer de vanille er direct doorheen.

3Voeg walnoten toe aan de suikersiroop, en roer goed door zodat ze goed bedekken. Lepel de walnoten op vetvrij paper en haal ze uit elkaar met een vork. Laat afkoelen en bewaar in luchtdichte trommels.

Opbrengst:

16 broodjes