Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
25 min.

De ananas voegt een zoete en pittige smaak toe aan deze tortilla’s met kip. We zijn er dol op, vooral in de zomer.


Ingrediënten:

  • 8 naturel tortilla’s/fajita’s
  • 450 gr kipfilet
  • 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
  • 2 theelepels Jamaicaanse jerk kruiden (of fajita kruidenmix)
  • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

1Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Bedek de tortilla’s aan beide kanten met aluminiumfolie en verwarm ze in de hete oven.

2Meng de kip, paprika, jerk kruiden en peper in een grote kom en zet apart. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur, en vet deze in met boter of olie. Doe de ananas in de pan en bak deze lichtbruin in ongeveer 4 tot 6 minuten. Haal de ananas vervolgens uit de pan en zet apart.

3Zet de pan op het fornuis en verhit de plantaardige olie. Voeg de kip en paprika’s toe. Bak deze, al roerende, totdat de kip niet meer roze is, in ongeveer 6 minuten. Voeg de gebakken ananas toe. Serveer de saus in de verwarmde tortilla’s en garneer deze met koriander en een scheutje limoen.

Opbrengst:

4 broodjes