Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
50 min.
Klaar in:
80 min.

Een andere variant op het broodje hamburger, met gehakt van hertenvlees, spek, uienringen en champignons.


Ingrediënten:

  • 1.2 kilo gehakt van hertenvlees
  • 150 gram varkensworstvlees (snij een varkensworst of saucijs open)
  • 2 eetlepels barbecuesaus
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 340 gram gefrituurde uienringen
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 grote uien, gesneden
  • 1 pot (225 gram) champignonschijfjes
  • 450 gram plakjes spek

Bereidingswijze:

1Meng in een kom het hertenvlees, varkensworst, 2 eetlepels barbecuesaus, zout en zwarte peper. Verdeel het mengsel in vier delen en maak van elk deel een hamburger. Bewaar in de koelkast totdat het tijd is om te grillen.

2Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan en bak de uien tot ze bruin beginnen te worden, roer af en toe, ongeveer 10 minuten, bestrooi met zout en peper. Voeg de gesneden champignons toe, roer af en toe, en bak tot ze bruin zijn, 10 tot 15 minuten. Zet de uien en champignons apart.

3Doe de plakjes spek in een grote, diepe koekenpan en bak op matig hoog vuur, draai af en toe, totdat alles bruin is, ongeveer 10 minuten. Leg de spekplakjes op een met keukenpapier beklede plaat.

4Verhit 1 eetlepel boter in een schone anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur tot het schuim verdwijnt. Breek de eieren in een kom en giet ze voorzichtig bij de boter. Bak de eieren tot het eiwit ondoorzichtig is en de eieren gemakkelijk bewegen in de pan, ongeveer 1 minuut, draai de eieren vervolgens om zonder het eigeel kapot te maken en bak ze nog eens 1 minuut. Het eiwit moet stevig zijn maar het eigeel nog zacht. Leg de gebakken eieren op een bord.

5Verwarm een barbecue of buitengrill tot hoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie. Gril de hamburgers totdat ze grilstreepjes hebben en de gewenste mate van gaarheid hebben bereikt, 5 tot 8 minuten per kant voor well done. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet minstens 70 graden C aangeven. Terwijl de hamburgers nog op de barbecue liggen bedek je iedere burger met een gebakken ei en een plakje kaas. Gril tot de kaas is gesmolten, ongeveer 1 minuut.

6Om de broodjes hamburger te maken leg je de onderste helft van een kaiserbroodje op een bord, bedek met wat sla en tomaat, hamburger, een laag champignons en uien, spekplakjes, uienringen, plakjes avocado, ketchup, mosterd en mayonaise. Bedek alles met de bovenkant van het broodje.

Opbrengst:

4 broodjes