Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Dit Maleisische gerecht van omelet gevuld met nasi met kip, wordt in Indonesië ook gegeten (Nasi Goreng Amplop). Eenvoudige gebakken rijst met kip, omwikkeld met omelet. Dit wordt veel verkocht in eetstalletjes in Maleisië en vaak geserveerd met komkommer, tomaat en chilisaus of ketchup.


Ingrediënten:

  • 160 gr gekookte rijst
  • 3 sjalotjes, gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 kipfilet, in blokjes
  • een handvol in blokjes gesneden wortel
  • een handvol (diepvries) doperwtjes

Bereidingswijze:

1Voor de nasi: Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de fijngehakte sjalotjes en de knoflook tot het gaat geuren. Voeg de kip en wortel toe en roerbak tot het gaar is.

2Voeg de doperwtjes en de gekookte rijst toe en meng goed door. Breng op smaak met sojasaus, zout en peper. Blijf roeren tot de rijst volledig gemengd is en warm is. Zet apart.

3Voor de omelet: Klop de eieren lichtjes los en breng op smaak met een snufje zout. Verhit een pan met een klein beetje olie. Schenk de eieren erin en bak een dunne omelet. Laat de omelet gaar en bruin worden in de pan.

4Als de omelet gaar is, doe je de nasi in het midden van de omelet. Vouw de randen van de omelet om de nasi heen als een envelop, en keer de omelet voorzichtig om op een bord. Besprenkel met wat chilisaus of ketchup.

Opbrengst:

1 broodjes