Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
80 min.

Met de rode en groene stukjes cranberry en pistache is dit koekje perfect voor Kerstmis. Mocht u pistachenoten niet lekker vinden, gebruik dan amandelen, pecannoten of walnoten. Geen zout aan het recept toevoegen als u gezouten noten gebruikt.


Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gr suiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2.

2In een grote kom olie en suiker goed mengen. Vanille- en amandelextract toevoegen en vervolgens de eieren erdoor kloppen. Bloem, zout en bakpoeder er voorzichtig doorheen roeren. Cranberry’s en noten door het deeg scheppen.

3Het deeg halveren, 2 stukken van 30×5 cm vormen en deze op een bakplaat met bakpapier leggen. Als het deeg plakkerig is de handen met koud water afspoelen zodat het deeg zich makkelijker laat bewerken.

435 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin bakken. Uit de oven halen en 10 minuten laten afkoelen. De ovenstand verlagen naar 140°C/gasstand 1.

5Snijd de koeken diagonaal in 1 cm dikke biscotti’s en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Bak ze vervolgens in 8-10 minuten droog en laat ze afkoelen.

Opbrengst:

36 broodjes