Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
06 min.
Klaar in:
16 min.

Dit is een overheerlijke citroen curd die bovendien erg snel en makkelijk te maken is. Het recept is vooral erg geschikt wanneer je bezoek krijgt en niet veel tijd hebt om heel lang in de keuken te staan.


Ingrediënten:

  • 200 basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 250 ml vers citroensap
  • geraspte schil van 3 citroenen
  • 100 gr ongezouten boter, gesmolten

Bereidingswijze:

1Doe de suiker en eieren in een magnetronbestendige bakje en klop tot een glad mengsel. Roer het citroensap, citroenschil en de boter erdoor. Plaats het bakje in de magnetron en zet de magnetron 1 minuut aan. Roer goed door, zet wederom 1 minuut in de magnetron en roer goed door. Herhaal dit net zolang totdat het mengsel zo dik geworden is dat het aan de bolle kant van een metalen lepel blijft plakken. Haal het bakje uit de magnetron en giet het in kleine steriele potjes. Je kunt de curd xo maximaal 3 weken in de koelkast bewaren.

Opbrengst:

16 broodjes