Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
25 min.

Deze snelle, gemakkelijke salade is zeer geschikt voor een warme dag. U maakt hem met kant-en-klaar gegrilde kip en als u wilt, kunt u de pasta en sugar snaps van tevoren bereiden. Feta, rucola en zoete druiven (rijk aan antioxidanten) maken deze salade tot een zomers feestmaal.


Ingrediënten:

  • 400 g conchiglie (schelpjespasta)
  • 300 g sugar snaps, schuin gehalveerd
  • 3 eetl. extra virgin olijfolie
  • 400 g vlees van een kant-en-klare gegrilde kip, in stukken gescheurd
  • 125 g rucola

Bereidingswijze:

1Kook de pasta in een ruime pan lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg 3 min. voor het einde van de kooktijd de sugar snaps toe, breng het water opnieuw aan de kook en zet het vuur vervolgens lager. Kook pasta en sugar snaps samen beetgaar. In een vergiet afgieten en in een grote kom scheppen.

2Vermeng pasta en sugar snaps met 1 eetl. olijfolie. Kipe en wat versgemalen zwarte peper tevoegen. Serveert u de salade lauwwarm, voeg dan nu de overige ingrediënten uit stap 3 en 4 toe. Serveert u de salade liever koud, laat alles dan eerst goed afkoelen.

3Voeg vlak voor u de salade serveert de rucola toe. Vermeng de resterende 2 eetl. olijfolie met de balsamico en schenk deze dressing over de salade. Schep alles losjes door elkaar.

4Schep de druiven en fijngesneden munt voorzichtig door de salade. Verkruimel de feta erboven. Breng de salade op smaak met zout en peper. De feta is van zichzelf al vrij zout, dus extra zout zal waarschijnlijk niet nodig zijn.

Opbrengst:

4 broodjes