Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
30 min.

Ik experimenteerde met wat ingrediënten uit mijn keukenkastje en koelkast en ik was blij verrast met het eindresultaat. Je kunt dit gerecht zowel warm als koud serveren, dus ook zeer geschikt als lunch.


Ingrediënten:

  • 175 gr couscous
  • 475 ml kippenbouillon
  • 120 ml droge witte wijn
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

Bereidingswijze:

1Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik kippenbouillon in plaats van water. Giet de couscous af en zet apart.

2Meng in een grote koekenpan de wijn, olijfolie, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel komijn en de knoflook door elkaar. Als alles gemengd is, voeg de kip toe. Laat sudderen op een laag vuur tot al het vocht verdampt is en de kip gaar is, 5 tot 7 minuten.

3Haal de kip uit de pan en meng in een grote kom met de resterende 1 eetlepel limoensap, de resterende 1/2 theelepel komijn, groene paprika, rode paprika, gele paprika, lente-ui en couscous. Garneer met een paar zwarte olijven per portie.

Opbrengst:

6 broodjes