Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Een mix van verse, wilde paddenstoelen is in bijna elke supermarkt verkrijgbaar en vormt de ideale basis voor een snelle soep met een speciale smaak. In plaats van de soep te verdikken of pureren, serveert u dit gerecht als lichte bouillon, zodat u ten volle kunt genieten van de afzonderlijke smaken van paddenstoelen, groenten en kruiden.


Ingrediënten:

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 kleine venkelknol, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 500 g gemengde verse paddenstoelen, zoals cantharel, hoorn des overvloeds, oesterzwam en kastanjechampignon, grofgesneden
  • 900 ml kokend water

Bereidingswijze:

1In een braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en venkel toevoegen en gedurende 5 minuten op een hoog vuur laten bakken tot ze een beetje zacht zijn. Daarbij regelmatig doorroeren. Knoflook en paddenstoelen toevoegen en onder regelmatig roeren nogmaals 5 minuten bakken. Schenk het kokende water en de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook, zet dan het vuur lager en laat de soep ong. 10 minuten onafgedekt sudderen.

2Intussen de grill voorverwarmen. De sneetjes ciabattabrood aan beide kanten licht insmeren met de resterende eetlepel olie en ong. 1 minuut per kant onder de grill roosteren tot ze goudbruin zijn. Snijd het brood in blokjes en doe ze in een kom. Voeg de peterselie en de munt toe en meng goed.

3Proef de soep en breng indien nodig op smaak. In kommen scheppen, bestrooien met de gekruide croûtons en direct serveren.

Opbrengst:

6 broodjes