Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
45 min.

Als je geen gluten kan of mag eten, is deze cake een uitkomst! Een heerlijk bananenbrood voor bij de thee of koffie. Ik gebruik ahornsiroop om zo niet teveel suiker te gebruiken. Het beslag is genoeg voor 1 cake of 24 muffins. Bekijk ook de video van dit recept!


Ingrediënten:

  • 270 gr glutenvrij meel
  • 1 theelepel glutenvrij bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 115 gr boter
  • 100 gr rietsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 6 rijpe bananen, gepureerd

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakvorm in (1 liter inhoud, of 23x13cm).

2Meng meel, bakpoeder en zout in een grote kom. Klop in een andere kom de boter en suiker romig. Roer eieren, ahornsiroop en gepureerde bananen erdoor tot het net gemengd is. Voeg het bananenmengsel toe aan het meel en meng tot het net gemengd is. Schenk het beslag in de bakvorm.

3Bak 20-30 minuten in de voorverwarmde oven tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt.

Opbrengst:

1 broodjes