Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

Deze mini pannenkoekjes zijn dik en luchtig. Onweerstaanbaar met wat jam naar keuze en slagroom!


Ingrediënten:

  • 125g zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel boter, gesmolten
  • 125ml melk, of zoveel als nodig

Bereidingswijze:

1Zeef de bloem in een middelgrote kom en roer de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden, en voeg het ei toe. Roer met een houten lepel, terwijl je er geleidelijk melk bij giet tot je de gewenste consistentie hebt. Voor dikkere pannenkoekjes heb je een dikker beslag nodig, en voor dunne pannenkoekjes een dun beslag. Roer de gesmolten boter als laatste toe, mix tot een glad geheel.

2Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Vet licht in met olie. Schep een grote lepel beslag in de hete pan. De pannenkoekjes moeten ongeveer 5 cm doorsnee hebben. Keer ze om als er bubbels verschijnen op het oppervlak, en bak ze aan de andere kant bruin.

Opbrengst:

24 broodjes