Voorbereiding:
35 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
60 min.

Lekkere tortilla’s gevuld met een mengsel van varkensvlees en roerei. Lekker voor bij de lunch.


Ingrediënten:

  • 450 gram vlees uit een varkensworst (snij een varkensworst of saucijs open)
  • 1/2 kleine ui, gesnipperd
  • 2 theelepels boter
  • 12 eieren, losgeklopt
  • 1 pot (115 gram) in blokjes gesneden groene pepers, uitgelekt
  • 90 gram smeltkaas
  • 90 gram salsa
  • 1 pak (285 gram) kleine bloemtortilla’s

Bereidingswijze:

1Doe het vlees en ui in een koekenpan op matig vuur en bak tot het vlees bruin en rul is, ongeveer 10 minuten. Giet het overtollige vet af.

2Smelt de boter in een aparte koekenpan op middelhoog vuur tot het schuim verdwijnt, en bak en roer de losgeklopte eieren met de pepers tot een zacht roerei, maar niet nat, ongeveer 3 minuten. Doe de roerei in een grote kom en voeg het gebakken worstmengsel toe.

3Leg een tortilla op een magnetronbestendig bord en verwarm in de magnetron op de hoogste stand gedurende 10 tot 20 seconden. De tortilla moet warm en beweegbaar zijn. Leg 1/10 van het worst- en ei mengsel op de tortilla in een streep, een beetje van het midden. Bedek met 1 eetlepel kaas en 1 eetlepel salsa. Vouw twee tegenovergelegen uiteinden over de vulling. Houd de twee einden naar beneden gedrukt zodat ze gevouwen blijven. Rol voorzichtig het kortere ongevouwen uiteinde over de tortilla, druk de vulling naar achter terwijl je dit doet zodat de vulling goed omsloten wordt. Houd de twee uiteinden gevouwen terwijl je de tortilla rolt. Wikkel eventueel in folie. Herhaal met de rest van de tortilla’s en vulling.

Opbrengst:

10 broodjes