Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
35 min.

Dit is een heerlijk recept voor roerei, vooral leuk op toast. Zeer geschikt voor een ontspannen brunch na een lang uitslapen. De roomkaas maakt deze eieren extra romig.


Ingrediënten:

  • 2 theelepels ghee (geklaarde boter)
  • 2 sjalotjes, in dunne schijfjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel water
  • 110 gr roomkaas
  • 4 eieren
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1Smelt de geklaarde boter in een koekenpan op het midden-laag vuur. Roerbak de sjalotten totdat ze zacht beginnen te worden, ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met de kerrie en roerbak nog 5 minuten. Voeg de eetlepel water toe als dat nodig is om de sjalotten ervan te weerhouden aan te branden.

2Ondertussen doe je de roomkaas in een magnetron-geschikte kom, en verwarm je het in de magnetron totdat de roomkaas wat zachter is, ongeveer 30 seconden op hoog. Klop de eieren en mosterd erdoor totdat de roomkaas goed gemengd is. Roer het eimengsel in de pan met de sjalotjes en roerbak langzaam, af en toe roeren, totdat de eieren steviger zijn. Ze zullen nog steeds zachter dan een normaal roerei zijn als gevolg van de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper net voordat je de eieren uit de pan haalt.

Opbrengst:

2 broodjes