Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
30 min.

Een verfijnd gerecht van zalmfilets gekookt in citroensap en kippenbouillon en dan afgemaakt met een laagje boter en kappertjes.


Ingrediënten:

  • 100 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels (30 ml) citroensap
  • 2 zalmfilets
  • een flink klontje boter
  • 2 eetlepels kappertjes
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • een kleine handvol fijngeknipte verse peterselie

Bereidingswijze:

1Breng de bouillon met het citroensap aan de kook in een middelgrote braadpan. Zet het vuur lager, zodat het nèt niet meer kookt en doe dan de zalmfilets in de bouillon en leg het deksel op de pan. De vis is gaar als hij met een vork ingeprikt gemakkelijk uit elkaar valt. Neem de zalm voorzichtig uit de pan en houd hem warm.

2Kook de vloeistof in de pan op tot de helft is verdampt. Roer de boter en de kappertjes erdoor. Schep de saus met een lepel over de vis. Breng het op smaak met peper en strooi er wat peterselie overheen.

Opbrengst:

2 broodjes