Voorbereiding:
20 min.
Bereiding:
40 min.
Klaar in:
60 min.

Wees gewaarschuwd: Eenmaal gegeten, wil je ze elke dag!


Ingrediënten:

  • 4 grote ongeschilde vastkokende aardappelen, snijd ze in reepjes van ong. 6 mm dik
  • 60 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm, fijngehakt
  • 1/4 theelepel kruidenzout

Bereidingswijze:

1Verwarm een ​​oven voor op 220°C.

2Leg de aardappelen in een kom en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met knoflook, tijm en 1/4 theelepel kruidenzout. Goed roeren. Verdeel de friet gelijkmatig op een bakplaat (laat de friet niet overlappen). Bewaar de overgebleven olie in de kom.

3Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, draai de friet halverwege het bakken om. Doe de friet na het bakken terug in de kom met de olijfolie, en voeg 40 gr Parmezaanse kaas en de peterselie toe. Meng goed, en verdeel de friet weer over de bakplaat. Zet terug in de oven, en bak tot de Parmezaanse kaas is gesmolten, ongeveer 10 minuten. Bestrooi de frieten met de resterende Parmezaanse kaas (20 gr) en 1/4 theelepel kruidenzout. Serveer.

Opbrengst:

4 broodjes