Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
90 min.

Oliebollen gevuld met stukjes mango en rozijnen, heerlijk om het nieuwe jaar mee in te luiden.


Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje gist
  • 150 ml melk
  • 1 ei

Bereidingswijze:

1Zeef de bloem met het zout boven een kom en meng de gist erdoor. Verwarm de melk tot hij lauwwarm is. Klop het ei los. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en schenk het ei erin. Voeg al roerend de melk en het bier toe. Blijf 5 minuten roeren tot een glad beslag ontstaat (dit gaat het makkelijkst met een handmixer met deeghaken).

2Meng daarna de rozijnen, stukjes mango en vanillesuiker door het beslag en dek de kom af met plasticfolie. Laat het beslag ongeveer 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld. Roer daarna niet meer door het beslag.

3Verwarm olie (geen vet!) in de frituurpan tot 175°C. Doop een ijsbolletjestang of twee eetlepels in wat olie en schep wat beslag uit de kom en laat in het frituurvet glijden. Bak ongeveer 5 oliebollen tegelijk en bak ze 6 tot 6,5 minuut, tot ze goudbruin en gaar zijn. Blijf ze omkeren met behulp van een vork.

4Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een met keukenrol bedekt vergiet uitlekken. Gelukkig nieuwjaar!

Opbrengst:

20 broodjes